hits

I, Tonya

 • 04.06.2018 kl.12:43

Kilde: http://www.miaminewtimes.com/film/i-tonya-movie-review-9875189 

 

Nå tenkte jeg å anbefale en film dere kan se neste gang dere skal ha familiekveld, venninnekveld eller kanskje når dere skal ha litt alene tid. Denne filmen så jeg nemlig i går før jeg gikk å la meg og jeg syntes den var så bra at jeg måtte skrive et lite innlegg om den. Filmen er basert på en ekte hendelse eller rettere sagt en skandale som skjedde i 1994 like før det skulle være OL på Lillehammer her i Norge. Om dere vil lese om hendelsen kan man lese den HER, en artikkel skrevet av Dagbladet. Jeg vil si at filmen kan gå under kategorien dokumentar siden hendelsene i filmen har skjedd i virkeligheten, men samtidig er det en vanlig "Hollywood" film som er fylt med både action, drama og komedie. 

Kilder: http://www.indiewire.com/2018/01/i-tonya-star-sebastian-stan-marvel-1201911435/ // http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-5424779/BRIAN-VINER-Tonya-skaters-monstrous-mother.html // http://ew.com/movies/2017/12/11/i-tonya-nancy-kerrigan/ // https://www.cosmopolitan.com/entertainment/movies/a15336599/i-tonya-fact-vs-fiction-list/

 

- I, Tonya -

I filmen "I, Tonya" blir vi kjent med Tonya Harding. Hun er et enebarn som vokser opp under tøffe omstendigheter med en mor, og etterhvert en kjæreste, som begge er brutale mot henne. Tonya begynner på kunstløp når hun er  bare fire år og i løpet av filmen får vi se hvordan hun kjemper seg til toppen i sporten. Vi får også se hvordan skandalen som skjedde for 24 år siden utspiller seg - Bare uker før det er OL i Lillehammer blir Nancy Kerrigan, Tonyas rival, angrepet og slått med en jernstang. Dette fører til at Tonya får plass på OL landslaget, noe som hadde vært det store målet hennes lenge. Mistanken om hvem som sto bak angrepet blir rettet mot Tonya Harding og selv om hun nekter for å ha noe med saken å gjøre blir hun tilslutt utestengt fra kunstløp for livsstid. Om dere vil se selve klippet av den ekte Nancy Kerrigan rett etter skandalen skjedde kan dere trykker HER, men NB (!!) det er en veldig sterk video! 

 

Kilde: https://www.seher.no/kjendis/tonya-harding-er-gravid/64659692 og fra selve filmen

For å se traileren til filmen trykk HER

 • 04.06.2018 kl.12:43
 • Film & Serier
 • 6 kommentarer
 • Ukens serietips - Black Mirror

  • 05.01.2018 kl.12:00

  Kilde: https://www.linkedin.com/pulse/praise-dystopias-black-mirror-1984-brave-new-world-our-wolcott

  Denne ukens tips på hva du kan se på er en serie som heter Black Mirror. Det kom faktisk nylig ut en ny sesong av serien på Netflix så jeg holder på å se på den for tiden. Om du har hørt om denne serien har du kanskje hørt at den er veldig rar og kan være litt grusom. Jeg, personlig, mener at Black Mirror har noen gode episoder som er interessante, men det er også et par som er så rar at jeg hoppet over dem. Jeg sier ikke hvilken av dem jeg syns var rar, haha! Det får dere finne ut selv ved å se serien. Det kan jo hende at de jeg ikke likte, mener dere er interessante? 😉

  Eller okei, jeg kan si at første episoden av første sesongen er utrolig snål. Den ga liksom ingen mening, så jeg anbefaler å hoppe over den og kanskje se første episode av tredje sesongen for den er favoritt episoden min av hele serien. Altså, hver episode er en ny historie, ingen av dem henger sammen bare så det er sagt.

  Ok, men kort fortalt handler alle episodene om framtiden. Personene i de fleste episodene i serien har tilgang på masse avansert teknologi som kan virke både nyttig og unyttig for selve menneskerasen. Serien er liksom en framstilling på hvordan framtiden vår kan se ut i virkeligheten om mange år. Noe av teknologien de viser i Black Mirror fikk jeg veldig lyst til å prøve ut selv!

   

   

  Kunne du ha tenkt deg å se serien?

 • 05.01.2018 kl.12:00
 • Film & Serier
 • 8 kommentarer
 • Ukens filmtips - Kidnap

  • 28.12.2017 kl.15:00

  Kilde: https://reelrundown.com/movies/Kidnap-2017-Movie-Review

  Ok, nå skal jeg komme med tips til en film som jeg har sett som var helt utrolig spennende. Det er ikke akkurat en julefilm, men er perfekt til dere som liker action/spenningsfilmer. Dere aner ikke hvor nervepirrende det var å se den; jeg satt bokstavelig talt å bet negler gjennom hele filmen og hadde høy puls fra start til slutt. Det som gjorde det enda mer skummelt var at jeg så den helt alene på rommet mitt en kveld. Herregud. Hendelsene i filmen er noe som kunne ha skjedd i virkeligheten og som kanskje til og med har skjedd før med personer. Det var flere scener som var så forferdelig at jeg satt å måpte i flere minutter etterpå. Det føltes ut som om vi som satt og så på, så på at en ekte kidnapping skjedde. For å si det mildt så er Halle Berry en skikkelig badass i denne filmen.

  "Kidnap" har en ganske enkel handling gjennom hele filmen så det er lett å følge med samtidig som det ikke blir for kjedelig. Det skjer alltid noe som er uventet som gjør at dem som ser på ikke klarer å rive blikket fra skjermen. Kort oppsummert handler filmen om en mor som tar med seg sin sønn i parken en dag. Det er her Karla blir vitne til at barnet hennes blir dratt med inn i en bil av en mann. Desperat følger hun etter bilen for å prøve å nå igjen kidnapperen. Nesten hele filmen handler om denne bil jakten og Karlas kamp om å få tilbake Frankie.

  Se traileren til filmen nedenfor!

   


   

   

   

 • 28.12.2017 kl.15:00
 • Film & Serier
 • 4 kommentarer
 • 3 favoritt julefilmer

  • 24.11.2017 kl.12:00

  Bilde er hentet herfra: https://www.nrk.no/kultur/askepott-far-digital-ansiktslofting-1.12111322

  1. Tre nøtter til askepott - Denne tsjekkiske filmen står øverst på listen min fordi "Tre nøtter til askepott" gir meg mest julestemning hver jul. Det er noe med det at jeg har så gode minner fra hver julaften der familien samler seg rundt tv'en for å se den magiske fortellingen og høre på at Knut Risan dubber alle stemmene, haha. Fun fact: han spilte inn alle stemmene i den filmen på bare en dag på sommeren i 1973. NRK tenkte ikke at den skulle være en julefilm, men de viste den på morgenen en juleaften og siden da har det nesten blitt en slags tradisjon å se den hver jul!

   

  Bilde er hentet herfra: https://viaplay.no/store/polarekspressen-2004

  2. Polarekspressen - Nummer to på listen er polarekspressen. Grunnen til at jeg liker denne er vel egentlig på grunn av den ene sangen som heter "hot chocolate" (jeg mener denne HER) der alle ungene på toget for kakao og konduktøren synger en sykt kul sang mens de blir servert! Haha, neiida. Det er ikke bare derfor jeg liker filmen så godt. Hele historien er spennende og måten filmen er lagd på er veldig stilig. Jeg liker jo egentlig best å se denne filmen på engelsk, men lillesøstra mi får som regel vilja si, så vi ser den på norsk nesten hvert år...

   

  Bildet er hentet herfra: https://www.vice.com/en_us/article/8gkbjg/americas-favorite-child-soldier-home-alone-25-years-later

  3. Home Alone - Sist, men ikke minst, hjemme alene! Denne filmen har jeg sett så mange ganger både i julen og utenom den tiden av året. Jeg husket at jeg elsket denne filmen da jeg var mindre for jeg tenkte at Kevin McCallister var en skikkelig badass som klarte å lure de to tyvene som kom inn i huset hans. Jeg har også tenkt på hva jeg ville ha gjort om jeg hadde kommet i den samme situasjonen. Jeg hadde nok vært for stressa til å lage en skikkelig "masterplan" om hvordan å herse med innbryterene og hadde nok løpt å gjemt meg under senga eller noe. 

   


  Det var mine favoritt julefilmer  Jeg tenkte det kunne være litt gøy å dele de filmene som gir meg mest julestemning siden det 1. desember om bare en uke, tenk det! Dere har vel sikkert sett ihvertfall en av filmene ovenfor, eller hva? Hvis ikke så anbefaler jeg dem kjempe mye. Har du noen andre filmer som du bruker å se på kanskje? Gjerne legg igjen en kommentar om du har noen anbefalinger på andre filmer!

 • 24.11.2017 kl.12:00
 • Film & Serier
 • 8 kommentarer
 • 3 favoritt serier

  • 02.11.2017 kl.15:46

  God ettermiddag mine lesere! Akkurat nå ligger jeg i senga og holder på å se på serie når jeg egentlig burde ha gjort noe mer produktivt...Jeg tenkte at i dag så kunne jeg kanskje gi dere noen serietips for de som trenger litt inspirasjon til noe å se på. Disse seriene kommer fra Netflix forresten, og dette er ikke et sponset innlegg. Om dere er interessert i å vite hvilken serier jeg anbefaler er det bare å bla ned videre. Kanskje har du allerede sett noen av disse seriene? 📺

   

  Bilde er hentet herfra: https://www.bamstudios.com/bam-records-new-girl/

  1. New Girl - Jeg holder på å se på denne serien akkurat nå faktisk. Denne serien er en komedieserie og er den type serien hvor man ikke trenger å følge med på absolutt alle episodene. Hver episode har sin egen historie om dere skjønner. Uansett, "New Girl" handler om ei jente som opplever at kjæresten har vært utro. Hun drar fra ham øyeblikkelig og ender opp med å flytte inn hos tre gutter som bor sammen i en leilighet. Jess, som hun heter, opplever mye rart mens hun bor sammen med denne gjengen. For eksempel, så er det alltid noen som har med seg en ny kjæreste hjem i løpet av de fem sesongene. Kommer Jess til å bli forelsket i en av guttene hun bor sammen med? Hvem vet, dere får se serien og finne ut, hehe.

   

  Bilde er hentet herfra: http://redcarpetrefs.com/new-trailer-for-netflixs-stranger-things-summons-amblin-feels-video/

  2. Stranger Things - Dere har vel sikkert hørt om denne serien, men jeg kan garantere at hvis du liker overnaturlige ting så er dette noe for deg. Trust me. Det som er så kult med Netflix er at noen serier kan lastes ned å sees uten internett. "Stranger Things" er en av de seriene som er mulig å laste ned! Det er perfekt for hvis man skal reise langt og trenger noe spennende å se på. Denne handler om at en 12 år gammel gutt forsvinner på mystisk vis en dag. Den lokale politisjefen begynner en etterforskning mens kompisene til gutten begynner å lete etter han selv. Ikke lenge etterpå treffer de på Eleven, ei jente som har evner til å finne ut hvor den forsvunnede gutten er og han er ikke i den virkelige verdenen....

   

  Bilde er hentet herfra: http://geekspeakmagazine.com/riverdale-season-1-episode-1-chapter-one-the-rivers-edge/

   

  3. Riverdale - Sist, men ikke minst, Riverdale! Denne serien er en blanding av alt: romantikk, thriller, action, krim osv. På Netflix holder de på å legge ut nye episoder fra 2. sesongen hver torsdag, så i dag skal jeg se Riverdale, wiiiii. Uansett, serien er basert på tegneserien som heter "Archie". Hovedpersonene heter Archie Andrews, Betty Cooper, Jughead Jones og Veronica Lodge. En dag blir den populære fotball spilleren i byen funnet død. Hele sesongen går ut på at de prøver å finne ut hvem som har drept han og det er veldig overraskende når man finner ut hvordan han døde... Samtidig som dette skjer følger vi med på hvordan hovedpersonene har det i hverdagen sin. 

   

  Det var det! Jeg håper du likte innlegget mitt og at dere ser ihvertfall en av disse seriene en gang i framtiden, hihi. Gjerne si ifra til meg om dere vil ha flere slike tipser på andre ting? For eksempel filmer, apper, sminke osv. 

 • 02.11.2017 kl.15:46
 • Film & Serier
 • 4 kommentarer
 • Ukens filmtips: The Walk

  • 23.04.2017 kl.11:29

  Denne ukens filmtips er en film som heter "The Walk". Jeg så den i går kveld før jeg la meg og sa til meg selv at jeg egentlig skulle bare se litt av filmen siden den var så lang, men jeg endte opp med å se nesten hele filmen ferdig, haha. Filmen ble lagd for 2 år siden, så den er ikke så ny da. Likevel anbefaler jeg filmen for den var utrolig bra og det som er så interessant er at historien er faktisk basert på en ekte hendelse som skjedde i 1974! 

   


   


  Philippe Petit er en fransk gateartist som opptrer blant folk ved å gå på line og sjonglere. En dag mens han er til tannlegen ser han et bilde av "the twin towers" som er i New York og han får en idé om å gå på line mellom skyskraperne. Helt fra drømmen blir til virkelighet øver Philippe lenge og han får hjelp fra mange til å forsikre seg om at ønsket går i oppfyllelse. Etter mye trening og planlegging er dagen endelig der. Men klarer gateartisten å gjennomføre det han har drømt om så lenge uten å plutselig falle utfor linja? Mer sier jeg ikke, for dere får se filmen selv!   Filmen er så utrolig spennende og den fikk meg til å sitte der på kanten av stolen min og bite negler. Jeg mener det helt serriøt jeg kjente at hjertet mitt dunket så fort i noen deler av filmen. Det er helt sykt at dette er faktisk en sann historie... Altså filmen har fått en 7.4 av 10 vurdering på viaplay og ut ifra alle filmene jeg har sett så har denne filmen den høyeste vurderingen. Er du ikke overbevist om å se filmen enda? Her er traileren: 

   


   

   

 • 23.04.2017 kl.11:29
 • Film & Serier
 • 6 kommentarer
 • Verdens søteste film

  • 09.04.2017 kl.15:33

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

   

  Heii dere! 

  Akkurat nå holder jeg på å se på "Finding Dory". Jeg vet den kom ut for en god stund siden, men altså her i Brønnøysund har vi en liten fjert av en kino som viser nye filmer en eller to ganger and that's it. Jeg fikk aldri muligheten til å komme meg på kinoen da de viste den, men da jeg fant filmen på viaplay i dag ble jeg så glad! Herregud filmen er så utrolig søt og morsom. Hovedrollen i filmen, Dory, har stemmen til Ellen DeGeneres og hun er en av mine favoritt personer. Har du sett "finding dory"? 🐠 🐟

   

 • 09.04.2017 kl.15:33
 • Film & Serier
 • 4 kommentarer
 • Favoritt serie for tiden

  • 25.03.2017 kl.17:03

  Etter bare 3 dager har jeg sett 19 episoder av første sesong av serien "once upon a time". Hehe, whoops. Hva skal man ellers gjøre når man er syk? Anywaaay, serien har blitt min favoritt og jeg har jo blitt så hekta vettu', ikke bra. Enda verre er det at det er 5 sesonger for da kan jeg garantere dere at jeg kommer til å bli sittende til jeg har sett alt ferdig, haha. Neida... Joda. Jeg ser serien på på viaplay. Dessverre er den ikke tilgjengelig på Netflix, men har du viaplay anbefaler jeg denne serien!

   
  Så hva går denne serien ut på spør du? Dere vet vel om alle eventyrene om snøhvit, askepott, rødhette osv? Denne serien handler nemlig om alle de eventyrene. Hovedkarakteren, Emma, som er ei helt vanlig dame, blir tatt med til en by ved navn "Storybrook" i håp om at hun kan redde byen. En ond forbannelse som ble skapt av Snøhvits stemor, den grusomme dronningen, har gjort alle eventyrkarakterene til normale personer og de husker ikke hvem de var før forbannelsen ble brukt. Det som er så utrolig stilig med denne serien er at nesten hver episode er dedikert til en eventryperson og historien deres blir fortalt detaljert. Mye av det som er med i serien er jo selvfølgelig ikke med i de ekte eventyrene, men det syns jeg gjør det bare mer spennende!   Har du sett "Once upon a time"?

 • 25.03.2017 kl.17:03
 • Film & Serier
 • 6 kommentarer
 • Ukens filmtips: now you see me

  • 26.11.2016 kl.09:36

   

  Good morning til dere! Nå har jeg akkurat stått opp og skal snart sette meg ned å spise litt frokost. Før jeg går ut av døra og drar til julemessen, hadde jeg lyst til å dele en film med dere som jeg så i går kveld. Venninnen min, Lisen, anbefalte denne filmen for noen dager siden, så i går var en fin mulighet til å ta seg sjansen og se filmen! For å si det sånn var det en veldig bra film som fikk meg til å sitte i spenning neste hele tiden.

  Jeg har og fått hørt at det finnes en "now you see me 2" film, så den skal jeg se snart. Daniel Radcliffe (Harry Potter) er med i den filmen og han spiller en av de som er mot magikerne, haha. Jaja, uansett, jeg anbefaler "now you see me" filmen sterkt hvis du liker magi og action i ett! Filmen finner dere på Netflix for de som har det. Har du sett filmen?

     Now you see me

  Fire magikere starter deres karriere som illusjonister ute på gaten med liten publikum. En dag får de et mystisk kort hver hvor det står at de skal møtes i en gammel leilighet. Der får illusjonistene en oppgave fra en ukjent person. Et år senere opptrer de på en stor scene kjent som gruppen "the four horsemen". De utfører et fantastiske triks som gjør publikum målløse. Magikerne raner en bank i Paris fra scenen i Las Vegas. FBI agenten, Dylan Rhodes blir satt på saken til å arrestere disse svindlerne. 

  Klarer han det eller er magiker gruppen for smart for han? Hvordan fikk "the four horsemen" til å rane en bank i Paris fra Las Vegas? Det får du finne ut selv ved å se filmen. ;)

     Trailer til filmen ligger under her    


   


   


   


   

 • 26.11.2016 kl.09:36
 • Film & Serier
 • 1 kommentar
 • Ukens filmtips: the shallows

  • 28.07.2016 kl.17:38

  Tid i Houston: 09:45

   

  Heii igjen! (Nei ser dere det, jeg fikk tid til å blogge litt i dag også, haha.)

  Jeg sto nettopp opp og skal spise frokost om ikke så lenge. Men før det tenkte jeg å skrive en liten anmeldelse om filmen "the shallows". Jeg skrev i går at jeg dro å så den sammen med venninnen min her om dagen. Jeg tror ikke den har kommet ut i norske kinoer enda, men filmen er noe å glede seg til. 

  Jeg er ikke akkurat den typen som eeelsker skrekk-filmer, (og denne filmen er en blanding av både skrekk og spenning), men jeg synes filmen var kjempe bra! Filmen fikk meg til å sitte i spenning hele tiden, haha! Det var så utrolig spennende og noen ganger måtte jeg nesten lukke øynene. (Jeg er en ganske stor pyse da...)

  Hun som spiller hovedrollen er Blake Livley, og for dere som har sett serien "Gossip Girl" vet dere hvem hun er. Dette var vel en del av grunnen for at jeg valgte å se filmen. Hun er en kjempe flink skuespiller og har spilt i mange andre gode filmer. Derfor blir denne filmen ukens filmtips fra meg! 


  The shallows

  Rett etter moren hennes dør, reiser Nancy Adams til en hemmelig strand i Mexico for å surfe.  Det er ikke mange som kjenner til denne stranden, men det er samme strand som moren hennes besøkte tidligere. Etter å ha kommet til stranden møter hun på to andre surfere som er der. De surfer i lag i mange timer. Etter litt, tar Nancy en pause for å videochatte med familien sin, men det ender opp med at samtalen mellom henne of faren blir  for ubehagelig for henne og hun legger på. Deretter bestemmer hun seg for å surfe på en siste bølge før hun vender hjemover, og løper ut i vannet. Dette skulle hun aldri ha gjort...

  Jeg anbefaler å ikke se traileren til filmen fordi den gir bort så mye om hva som skjer i filmen.... Det ødela for meg, så jeg visste jo egentlig hva som kom til å skje i løpet av filmen, har du veldig lyst til å se traileren alikavel kan du trykke på videoen under. :)

 • 28.07.2016 kl.17:38
 • Film & Serier
 • 5 kommentarer
 • Ukens filmtips: Me Before You

  • 07.07.2016 kl.13:45

  Hei og god morgen til dere som har stått opp nå! 

  Jeg sto opp for ikke så lenge siden og nå sitter jeg ved kjøkkenbenken og skal snart lage meg frokost, haha. Siden det regner litt ute, og sola ikke skinner nok til at jeg kan legge meg ute å sole meg, tenkte jeg å skrive en liten anmeldelse om..(trommevirvel)... "Me Before You". På norsk, "Et helt halvt år".


   

  Haha, ja jeg vet jeg sa jeg ikke skulle se filmen før jeg hadde lest ferdig boka, men halo. Venninna mi, Signe, spurte om jeg hadde lyst å dra å se den filmen på kino i går. Er du en av dem som bor i Brønnøysund, vet dere at kinoen vår er bitte liten og når en film først vises på kinoen her, er det ikke mange ganger den blir vist igjen.

  Jeg elsket filmen. Det går ikke ann å ikke like den, fordi, åå, den er så trist og romantisk og han som spiller hovedrollen er skikkelig "gentleman" og kjempe kjekk. Derfor blir denne filmen ukens filmtips fra meg! 


  Et helt halvt år

  Will Traynor lever et helt vanlig liv midt i byen sammen med kjæresten sin. En dag da han skal dra på jobb, regner det kjempe mye og han må ta taxi til jobben. Da han skal gå over gaten blir han plutselig påkjørt av en motorsykelist. Dette ender med at Will får en ryggmargsskade og blir lam fra brystet og ned.

  2 år senere bor Will Traynor sammen med foreldrene hans i et anneks som tidligere var stallen deres. Moren til Will er ute etter å finne noen som kan passe på Will og prøve å muntre han opp litt.

  En dag kommer Lou Clark for å søke etter jobben. Louisa har nylig blitt sparket fra jobben sin på "the buttered bun" og er desperat etter en jobb der hun kan tjene gode penger for familien sin. Selv om hun ikke har noe erfaring med ryggmargsskader, får hun jobben. Utover filmen får vi se hvordan forholdet mellom Louisa og Will utvikles og hvordan det forandrer hverandre for alltid.  


  Traileren til filmen ligger over her! Har du sett filmen før?
 • 07.07.2016 kl.13:45
 • Film & Serier
 • 10 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no