hits

DIY: Enhjørning deksel

 • 26.12.2017 kl.16:21

#enhjørning #mobil #deksel #etui #DIY #kreativ #håndarbeid #tegning

Se hva man kan få til for en billig penge, haha! Jeg lagde dette dekselet for noen dager siden da jeg fikk ideen etter å ha fått en eske som var holografisk i gave fra venninnen min. Jeg klippet ut en form fra esken som passet inni et mobil deksel og deretter tegnet jeg en enhjørning som jeg limte på. Det gjennomsiktige dekselet fikk jeg tak i HER. Det koster bare 9 kr! Man kan finne på så mange forskjellige design når man har et gjennomsiktig deksel. Da blir det personlig og det er ingen andre som har samme etui som deg. Jeg har lagd andre deksler før så om dere vil se flere er det bare å legge igjen en kommentar  Kanskje blir dere inspirert til å prøve selv? 

 

 

Har du prøvd å lage et mobil deksel før?

 • 26.12.2017 kl.16:21
 • DIY
 • 4 kommentarer
 • Serviettbretting til 17. Mai

  • 16.05.2017 kl.17:36


   

  Heii dere! 

  Nå er det faktisk bare noen timer igjen til det er 17. Mai og den store feiringen begynner. Tenk så fort tiden har gått! Det er bare 15 dager igjen av mai måneden og 38 dager igjen av selve skoleåret folkens. 38 dager til sommerferie liksom, whaaat. Okei, men det var ikke derfor jeg lagde dette innlegget i dag; for å snakke om hvor fort tiden har gått. Jeg har nemlig to tips til hvordan man kan brette servietter til 17. mai frokosten, lunsjen, middagen eller hva det måtte være. Jeg skal ikke ta all æren for dette, for jeg fant noen videoer om hvordan man skulle brette servietter ganske så enkelt på nettet da, hihi. Under her viser jeg hvordan man lager skjorter og hjerter ut av servietter. Enjoy!

     

   

  Hvordan lage skjorten

   

  Det første du gjør er å brette ut servietten som vist på bilde 1. Dermed bretter du alle hjørnene inn til midten som på bilde 2. Så snur du servietten slik at servietten ligger med en av sidene mot deg og du bretter så høyre siden inn mot midten og deretter venstre siden som på bilde 3 sånn at det skal ende opp som på bilde 4 under. 

   

  På bildet nummer 5. har jeg snudd servietten og jeg bretter ned litt av toppen av servietten, ca 2 cm. Så snur du servietten tilbake og bretter de to øverste hjørnene inn mot midten. 

   

  Et lite tips er å bruke litt gjennomsiktig teip for å feste kragen på skjorten slik at den ikke går opp. På bilde nummer 7 bretter jeg ut den nederste delen av skjorten litt ut. Dette skal du gjøre på begge sidene slik at det blir som på bilde nummer 8. Så tilslutt bretter du den nedre delen av skjorten opp og fester den under "kragen". Tada! For at dette innlegget ikke skulle bli så altfor langt valgte jeg å droppe å vise dere hvordan man lager slipset, men om du har lyst til å lage slipset er det bare å trykker HER.

   

  Hvordan lage hjertet

   

  Brett ut servietten du har valgt til å lage hjertet som på bilde 1. Deretter bretter du servietten i to, fra bunnen og opp som på bilde 2 og gjør akkurat det samme en gang til slik at det ser ut som på bilde 3. 


  Så bretter du høyre side ned mot midten som på bilde 4. Det samme gjør du med venstre siden som på bilde 5. Så må du vende spissen av servietten ned slik at den peker mot deg selv. Deretter snur du servietten og bretter de innerste hjørnene til hver sin side. Her bruker jeg også gjennomsiktig tape for å holde på plass alt sammen! Så er du ferdig! 

     Hva syns dere?  

 • 16.05.2017 kl.17:36
 • DIY
 • 6 kommentarer
 • Sneakpeek on upcoming post

  • 12.04.2017 kl.13:08   

  I dag fikk jeg det jeg hadde ventet lenge på i posten, altså gjennomsiktige i-phone deksler. Jeg har så smått begynt å lage mine egne deksler og over ser dere en sniktitt av en av mine design som jeg har lagd så langt. Et eget innlegg om hvordan jeg lagde design'ene kommer om ikke så lenge, så det er bare å følge med! Inspirasjonen til å lage slike deksler fikk jeg av ei jente ved navn Lauren, og kanalen hennes kan du følge ved å trykke HER. Hun lager masse forskjellige DIY som er utrolig stilige! Har du prøvd å lage egne deksler før? 

 • 12.04.2017 kl.13:08
 • DIY
 • 2 kommentarer
 • DIY personlig soverom pynt

  • 20.08.2016 kl.20:44

  Heii, 

  Jeg ble akkurat ferdig med noe jeg har holdt på med en stund nå! Det er en personlig soverom pynt kan man si, haha. Jeg kjøpte bokstaven "E" på panduro buikken da jeg var i Steinkjer også pyntet jeg den med utklipp fra blader jeg hadde liggende hjemme. Du kan se selv hva jeg har holdt på med de siste dagene!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  For å lage pynten trenger du:

  - En bokstav (du får kjøpt bokstaver i tre på panduro)

  - Forskjellige blader

  -Lim

  - Saks
   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Det er ikke mye som skal til for å lage dette. Eneste du trenger å gjøre er å klippe ut forskjellige kjendiser og figurer ifra blader som du vil pynte bokstaven din med! Så lager du en slags collage og fyller opp hele bokstaven slik som du vil. Jeg har selv brukt gamle topp blader og limt på mine favoritt kjendiser på e´en min.

   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Denne skal jeg henge opp på rommet mitt. Jeg brukte kanskje noen dager på dette prosjektet, men hei, jeg synes det er verdt det! Hva synes dere om pynten?

 • 20.08.2016 kl.20:44
 • DIY
 • 2 kommentarer
 • DIY notebooks

  • 06.08.2016 kl.23:03

  Heii dere! Beklager for et sent innlegg, men jeg sto opp klokka tre på ettermiddagen i dag, haha... Jeg har litt jetlag ja. MEN! I hele dag, helt siden jeg sto opp, har jeg sittet å ordnet med et DIY prosjekt som jeg hadde lyst til å vise dere nå. Inspirasjonen for disse tre designene fikk jeg fra ei jente som lager masse forskjellige DIY. Hun heter Lauren og tingene hun lager kan du finne på youtube kanalen hennes HER.

  Jeg ble akkurat ferdig med alt sammen, så det eneste jeg har å si nå er, enjoy! 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA


  For å lage alle tre bøkerne trenger du:

  - 3 skrivebøker

  - tusjer/blyant

  - lim (jeg brukte en lim som man måtte pensle på)

  - fargerike teiper (washitape)

  - tykke ark (cardstock paper)

  - Navnelapper


   

  Det første du må gjøre for å lage alle disse tre bøkerne er å legge forsiden av boken du skal dekorere, ned på et tykt hvitt ark og omrisse boken. Når du har gjort dette, klipper du ut figuren som du tegnet og limer det på forsiden av boken! Da får du en fin hvit forside som du kan gjøre hva som helst med. Bøkene som jeg bruker her, har jeg fått kjøpt i USA da jeg var der, men dette kan du gjøre med hvilken som helst bok.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Nå er du klar til å dekorere forsiden!


   

  Bok 1

  Det eneste jeg gjorde for å lage bok nummer 1 var å lime på en navne lapp og deretter skrive ned ord og biter av sang tekster som jeg liker. Jeg skrev ned ordene i forskjellige skrift typer, og tegnet litt her og litt der, haha. Så enkelt er det! På kanten av boken brukte jeg litt teip for å skjule den ujevne papir kanten, men dette trenger du ikke å gjøre hvis du ikke vil.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   


   

  Bok 2

  Denne boken krever litt mer tid og litt mer energi, men resultatet blir fint! For å lage denne boken trenger du også noen blader som du kanskje har liggende rundt på rommet. Jeg brukte noen gamle "Topp" blader som jeg ikke lenger hadde bruk for. Nedenfor ser du alt du trenger!

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Jeg klipte ut en liten papir trekant som jeg kunne bruke for å gjøre det enklere for megselv når jeg skulle klippe ut trekanter fra bladene. Dette gjør også at diamant figuren du får på forsiden av boken blir finere enn hvis du bare skulle ha klipt ut trekantene for frihånd. Størrelsen på trekanten kommer ann på hvor stor forsiden av boken din er, så det eneste jeg gjorde for å finne riktig størrelse på mine trekanter var å bare måle meg frem.
   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Når du har klipt ut 14 forskjellige trekanter er det bare å finne ut hvor du vil ha hver av trekantene på forsiden og så lime dem på! 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Tilslutt kan du måle opp litt teip for å ha på kanten av boken og lime på en navnelapp. Da er du ferdig, tada! 


   

  Bok 3

  Den siste boken er kanskje den boken jeg brukte mest tid på, men dette er fordi jeg skulle aaabsolutt gjøre det så nøye som mulig, haha. Jeg tok å omrisset en stor skål på forsiden av boken min slik som du ser nedenfor. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Så fortsatte jeg å omrisse skålen til at jeg hadde mange små buer ned mot kanten av boken. Inne i disse buene tegnet jeg forskjellige mønster. 

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA


   

  Disse bøkene lagde jeg for å bruke på skolen og nå gleder jeg meg til å begynne å bruke dem. Det er ingen av venninnene mine som kommer til å ha så fine bøker, haha! Jeg tenkte jo egentlig å lage en video for dette prosjektet fordi innlegget blir jo så langt hvis jeg skal skrive det, men jeg visste ikke om det var noe dere vil se...

  Jeg har enda et DIY prosjekt på lager, så frem til jeg skal lage det, vil jeg vite om dere vil se video eller bare et vanlig innlegg! Ja, også må jeg jo nesten vite om slike innlegg som dette er noe interessant for dere....

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Hva synes du om bøkene? 

 • 06.08.2016 kl.23:03
 • DIY
 • 18 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no